top of page

Hydrofoberen

Het hydrofoberen van uw woning is het proces waarbij de gevels waterafstotend of waterbestendig worden gemaakt. Dit wordt bereikt door de gevel te impregneren met een hydrofobe (waterafstotende) stof.

 

Wanneer een oppervlak hydrofoob is, zullen waterdruppels zich op het oppervlak vormen, maar zich niet verspreiden of het oppervlak bevochtigen. In plaats daarvan parelen ze op en rollen ze eraf, zoals waterdruppels op een pas gewaxte auto.

 

Zo dringt er geen vocht meer in de gevel en blijft deze droog en dus proper. Doorslaand vocht en aantasting van bouwmaterialen worden op deze manier vermeden. Daarnaast is uw gevel beschermd tegen algen, schimmels en mos

Neem contact op met onze experts
hydrofoberen-gevelgoeroe-3.1920x0.jpg

Gevel renovatie met oog voor detail - voor een woning die weer straalt.

Hoe gaan we te werk?

Hydrofoberen van uw huis houdt in dat verschillende oppervlakken van uw huis worden behandeld met een hydrofobe coating om ze waterafstotend te maken. Het proces omvat gewoonlijk de volgende stappen:

VOORBEREIDING

SELECTIE

AANBRENG

DROGEN

TESTEN

Voorbereiding van de gevel

De te hydrofoberen oppervlakken moeten grondig worden gereinigd en vrij zijn van vuil, stof en andere verontreinigingen die de hechting van de hydrofobe coating kunnen verstoren.

Selectie van de hydrofobe coating

De keuze van de juiste coating hangt af van het type oppervlak dat moet worden gecoat en het gewenste niveau van waterbestendigheid. Wij kiezen samen met u voor de beste oplossing. 

Aanbrengen van de coating

De hydrofobe coating wordt op het oppervlak aangebracht met een spray. De coating moet gelijkmatig worden aangebracht om een volledige dekking van het oppervlak te verzekeren.

Drogen en uitharden

De hydrofobe coating moet enkele uren of dagen drogen en uitharden, afhankelijk van het type coating en de omgevingsomstandigheden

Testen van de waterafstotende eigenschappen

Het testen van de waterafstotende eigenschappen van de coating, kan worden gedaan door water op het behandelde oppervlak te spuiten en te kijken hoe het opklontert en van het oppervlak rolt.

bottom of page