top of page

Creëer diepgaand comfort: Optimaliseer met kelderisolatie

Kelder- en kruipkelderisolatie

Installer-crawl-space-installation-encapsulation-crawlseal-scaled.webp
Anker 1

Waarom uw kelder of kruipkelder isoleren?

Stelt u zich eens voor: een kelder die niet alleen dient als opslagplaats voor spullen, maar als een goed geïsoleerde uitbreiding van uw leefruimte. Een kruipkelder die niet langer een bron van vochtproblemen is, maar een bijdrage levert aan de algemene isolatie en akoestische kwaliteit van uw huis.

Onze gespecialiseerde kelder- en kruipkelderisolatieoplossingen zijn ontworpen om deze visie werkelijkheid te maken.

Waarom?

Kelderisolatie zorgt er simpelweg voor dat de kou die vanuit de grond uw huis binnendringt tegen wordt gehouden. Hierdoor voelt de vloer stukken warmer aan als u er met blote voeten overheen loopt. U zal tevens minder gaan stoken en dat bespaart energiekosten. Kelderisolatie zorgt er ook voor dat uw huis minder vochtig wordt. Dit verhoogt het wooncomfort omdat vocht schadelijke schimmelgroei kan veroorzaken, die slecht zijn voor de gezondheid.

Anker 2
IMG_3306.jpg

Isolatiematerialen 

Anker 4

Ontdek ons scala aan geavanceerde isolatiematerialen die we zorgvuldig selecteren om uw kelder of kruipkelder te omhullen met comfort en energie-efficiëntie.

gespoten pur.jpg

Polyurethaan wordt gemaakt door twee vloeibare componenten (polyol en isocynaat) te mengen met elkaar. Bij uitdroging ontstaat een hard en duurzaam schuim. Dit isolatiemateriaal heeft een ijzersterke energiewaarde en kan niet inkrimpen of verzakken na verloop van tijd.

Isofolie is opgebouwd uit meerdere lagen synthetisch materiaal en een laag reflecterende aluminium folie. Het neemt weinig plaats in, en is daarom een uitstekend ruimtebesparend alternatief. Hiernaast zijn ze extreem dampdicht en door de reflectie houden ze de woning op de goede temperatuur. 

isolatieparels-spouwmuur.jpg

Onze EPS parels zijn kleine isomobolletjes verrijkt met carbon en bestaan voor 98% uit lucht en 2% uit waterstof en koolstof. Doordat de Thermomaxx parels zo klein zijn, kunnen ze in de kleinste ruimtes aangebracht worden. De parels sluiten de bodem vochtdicht af.

Hoe gebeurt de plaatsing?

PUR

Om ervoor te zorgen dat de bovengelegen vloer goed geïsoleerd is, gaat men de polyurethaan isolatie tegen het plafond van de kruipruimte aanbrengen. Het grote voordeel hiervan is dat alles naadloos gespoten wordt en dat er geen kieren of spleten overblijven in de vloerisolatie.

ISOFOLIE

Isofolie is goed te gebruiken in de kruipruimte. Er wordt in de kruipruimte een regelwerk aangebracht waarop de Isofolie vastgezet wordt, of de isofolie wordt vastgeschoten in het kelderplafond. Vervolgens worden de aansluitingen van de folie met luchtdichte tape afgeplakt. Als afwerking wordt indien nodig met PUR schuim gewerkt om zo ieder luchtlek te voorkomen. Op de grond van de kruipruimte wordt indien gewenst een bodemfolie gelegd.

EPS parels

Om de kruipruimte te isoleren met EPS-korrels, dient de hoogte minimaal 30cm te zijn. Wij spuiten dan de EPS isolatieparels onder de begane grondvloer, op de bodem van de kruipruimte. De dikte van de laag EPS parels is afhankelijk van de isolatie waarde die u wenst, maar is in de meeste gevallen meer dan 15cm.

Ontwerp zonder titel (5).png
Anker 3
bottom of page