De zilveren parels die GOUD waard zijn
Bereik nieuwe hoogtes met onze premium dakisolatie
Dakisolatie
Waarom dakisolatie?
Ook voor het plaatsen van dakisolatie is Isoglobe een betrouwbare partner. Een goede dakisolatie start al bij de keuze van het juiste materiaal. Isoglobe werkt met producten die al jarenlang hun degelijkheid bewijzen. Uw dak isoleren kan met glaswolmatten, met PIR isolatieplaten, isofolie, cellulose en gespoten PUR. Samen met de isolatiespecialist gaan we met u op zoek naar het meest geschikte materiaal voor uw huis.
Een niet geïsoleerd dak vormt voor een woning de grootste verliespost. Omdat warme lucht stijgt, gaat er maar liefst 30% tot 35% van de warmte van een huis verloren via het dak. Door uw dak te isoleren zal er veel minder warmte verloren gaan.
Afhankelijk van uw noden wordt het dak op een andere manier geïsoleerd. Bij een hellend dak gaan we meestal te werk langs binnen. Door middel van een keperwerk kunnen er isolatieplaten langs de binnenkant worden geplaatst.
Isolatiematerialen
Glaswolmatten bestaan uit gerecycleerde glascherven en worden aangevuld met zuiver zand. Ze hebben een isolerende en geluidsdempende functie, zijn gemakkelijk hanteerbaar en het materiaal is vormvast waardoor het op zijn plaats blijft zitten en er geen koudebruggen ontstaan
PIR isolatieplaten zijn harde schuimstof platen. PIR heeft een veel betere isolatiewaarde dan de traditionele isolatiematerialen, waardoor de isolatieplaten ook veel dunner zijn. PIR is vormvast en dus makkelijk te verzagen en monteren. Daarnaast is PIR brandtechnisch ook erg veilig.
Isofolie is opgebouwd uit meerdere lagen synthetisch materiaal en een laag reflecterend aluminium folie. Het neemt weinig plaats in, en is daarom een uitstekend ruimtebesparend alternatief op glaswol. Hiernaast zijn ze extreem dampdicht, door reflectie houden ze de woning op de goede temperatuur.
Cellulose is een organisch materiaal en wordt gemaakt van gerecycleerd krantenpapier. Het is bijgevolg een enorm milieuvriendelijk materiaal met uitstekende isolatiewaarden. De vlokken worden meestal direct ingespoten en worden dus niet verwerkt tot platen.
Polyurethaan wordt gemaakt door twee vloeibare componenten (polyol en isocynaat) te mengen met elkaar. Bij uitdroging ontstaat er een hard en duurzaam schuim. Dit isolatiemateriaal heeft een ijzersterke energiewaarde en kan niet inkrimpen of verzakken na verloop van tijd.